Trykkbølge

Med trykkbølge behandler vi kalkdannelser og tendinitter (kjent som senebetennelser) blant annet i skulder, albue, hofte, kne og akillessener. Vi har også veldig god erfaring med trykkbølgebehandling for hælsporer og smerter i fotsålen/Plantarfasciit.

Trykkbølgebehandling er en serie av høyenergetiske trykkbølger som appliseres på området som skal behandles. En trykkbølge er en rent mekanisk bølge, ikke en elektrisk.

Behandlingen fører til en betennelsesliknende reaksjon i vevet som behandles. Kroppen reagerer med å øke blodsirkulasjon og stoffskifte i nedslagsfeltet, noe som stimulerer og akselererer kroppens egne reparasjonsprosesser. Trykkbølgene bryter ned skadet vev og kalkpåleiringer. Mange opplever at området som er behandlet blir numment, smertelindret og mer bevegelig umiddelbart etter behandling.


En typisk behandling varer 20-30 minutter, bl.a. avhengig av problemet. Det er vanlig å se god bedring etter to behandlinger. Oftest avslutter man etter 2-5 behandlinger.
Trykkbølge kombineres ofte med øvelser og annen behandling for å unngå tilbakefall.
Her på Motus365 får pasienten en grundig undersøkelse før behandling og pasientens lege får skriftlig tilbakemelding etter behandlingsforløpet er avsluttet.

Ta kontakt med naprapat Ina Barsnes (930 15 798) eller fysioterapeut Henrik Warpe-Kinn (981 35 440)