Aktiv livsstil

«Det er utrolig surt at et litt vondt kne, eller en sår legg setter en stopper for løpeturen. Faktum er at i løpet av året vil rundt 70 prosent av alle mosjonister som løper få vondt - eller oppleve løpesmerter. Mye kan riktignok gjøres for å holde seg skadefri»
Fysioterapeut og forsker ved Senter for idrettskadeforskning, Grethe Myklebust DN 12.04.2012.

Noen ganger gir aktivitet smerter, og det er kroppens måte å gi beskjed på. Ved endring av aktivitet eller treningsmengde er det normalt med litt verk i starten. Det går som regel over etter en ukes tid, og er ikke noe man trenger behandling for. Blir smertene vedvarende kan det ha ulike årsaker. Det kan være overbelastninga av aktivitet, for mye for fort, for lite variasjon av trening, dårlig utstyr (f.eks sko), dårlig grunntrening, muskulære ubalanser eller andre kroppslige plager.

Det er mange årsaker til hvorfor man opplever smerte, og det er ikke alltid like lett å finne ut av det selv.

Hver uke møter jeg mennesker som får vondt av en aktivitet, sluttet med aktiviteten og trodde at smertene skulle gå over av seg selv.
Noen ganger er hvile det som skal til, men ofte kommer smertene fort tilbake med en gang man begynner å bevege på seg igjen.

Betyr dette at du må slutte å være aktiv?

I de aller fleste tilfeller finnes det hjelp å få.

På Motus365 finnes det fysioterapeuter og naprapat som kan undersøke deg for å finne årsaken til smertene.

Vi kan diagnostisere idrettskader, finne muskulære ubalanser eller korrigere feilstillinger i ledd.

Etter dette kan vi lære deg hvordan du kan håndtere og forstå smerten din bedre ved
behandling, gjennomgang av egentrening eller øvelser du kan gjøre hjemme eller i samarbeid med oss.

Vi på Motus365 ønsker å lære deg hvordan kroppen fungerer slik at du kan forebygge denne smerten eller andre plager knyttet opp mot din aktivitet eller idrett.

Det er bra for helsen å være aktiv - dersom det er smerten som hindrer deg er det bedre å undersøke det for å bli trygg på hva du kan gjøre enn å bli usikker, utrygg og inaktiv.


Motus365 kan hjelpe deg å ha en aktiv livsstil uten smerte
Øvelser og inspirasjon fra Motushjørnet